Kerstproject 2019 - Het Voice Company Koor
arrow_drop_up arrow_drop_down

Kerstproject 2019 - Het Voice Company Koor

Als je actief als zanger(es) mee wilt doen aan ons aanstaande Kerstproject, dan is het volgende van belang. Komende week starten de eerste repetities: Maandagavond 7 oktober vanaf 20.00u in de Adelbertuskerk-Haarlem, dinsdagavond 8/10 vanaf 19.45u in De Hanzeborg-Lelystad en woensdagavond 9/10 vanaf 20.00u in De Pol-Nijkerk. Daarna volgen nog 9 repetities; totaal beslaat het zangproject dus 10 repetities.
Voor de openingsrepetitie heb je de volgende bladmuziek nodig (klik op de titel om te downloaden en uit te printen): "Walking in the Air"; van componist John Rutter "Look at the World"; en de andere versie van "In the bleak midwinter". Je kunt de bladmuziek ook tijdens de repetities als pakket aanschaffen voor 5 euro. (later tijdens het project krijg je nog aanvullingen uitgereikt) Het gehele kerstrepertoire is dit keer door koorleden zelf uitgezocht en aangevraagd. In het programma worden ook de nummers "The seal lullaby", "Sure on this shining night" en "Cantique de Jean Racine" opgenomen. Verder behoren tot de kanshebbers "O holy night", "Christmas Day" en "Rudolph het rendier".
Het complete repetitie-overzicht met onderaan de lokatiegegevens vind je op de pagina REPETITIETIJDEN van onze koorwebsite. Voor dit kerst-zangproject wordt een bijdrage gevraagd van 80 euro. Hiervoor krijg je 10 fysieke repetities en als bonus de bijbehorende 10 online repetities aangeboden. Je kunt je komende week bij de intake aanmelden en ter plekke de bijdrage voldoen; als je liever in 3 keer wilt betalen, is dat natuurlijk mogelijk.

Voor wie uitsluitend online wil meedoen met het Kerstproject:

Hoe kun je deze stukken leren zingen?

Komende week ontvang je een aanmeldknop waarmee je je deelname kunt regelen. Aansluitend krijg je het startpakket voor dit project met daarin de eerste repetitie, nogmaals de digitale bladmuziek en handige studiehulpjes. Voor de bijdrage van 80 euro krijg je toegang tot de 10 online repetities en als bonus kun je desgewenst ook fysieke repetities in Haarlem, Lelystad en/of Nijkerk bezoeken. De aanmeldknop krijg je volgende week per email toegestuurd.

De volgende fase bestaat uit 4 wekelijkse koorrepetities die in de maand september a.s. worden georganiseerd. Natuurlijk zijn al deze repetities (of een deel daarvan) persoonlijk te bezoeken. Maar de afstand tot een repetitielocatie kan een belemmering zijn. Daarom kan elke repetitie ook online gevolgd worden; vanaf elke locatie (zelfs vanuit het buitenland) en op elk gewenst tijdstip. Het enige wat nodig is, is een smartphone, tablet of computer en een WiFi-verbinding. Op deze manier ben je “live” bij een echte repetitie, samen met een echt zangkoor en een dirigent/pianist. Hiermee is al jarenlang ervaring opgedaan. Het effect is precies hetzelfde als het in persoon bezoeken van de repetities. Online-deelnemers van eerdere zangprojecten hebben zeer goede ervaringen met dit unieke concept. Bekijk bijvoorbeeld eens deze reactie van koorzangeres Toos.

• Geen lidmaatschap nodig; deelname per project
  • Ook ideaal voor beginners
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Plezier en vrijheid staan altijd voorop
  • Ook online repeteren mogelijk (gewoon vanuit huis, op vakantie, in het buitenland, enz.)
  • Het meest uiteenlopende repertoire: Van klassiek tot populair (van Mattheus Passion tot Queen)
  • Onze dirigent Robert Bakker (35 jaar internationale ervaring, ontspannen, energiek, motiverend en altijd inspirerend)
  • Geen stemtest; iedereen kan meedoen

Al met al wordt het een schitterende kerst met veel afwisselende muziek.

De muzikale leiding van dit zangproject is in handen van koordirigent Robert Bakker

Met zijn ervaring van bijna 40 jaar, zijn enthousiasme en tomeloze energie is hij de uitgelezen persoon om de composities tot een prachtig klankresultaat te brengen. Op een positieve manier helpt hij je de partijen te leren en deze correct te zingen samen met de andere stemgroepen. Hij ondersteunt je, spreekt moed in als het moet en zal je altijd op een opbouwende manier benaderen. Zo houd je plezier in het zingen en haal je het maximale uit dit project.

Hoe kun je nu al beginnen?

Na het invullen van naam enkele gegevens wordt gevraagd om een bijdrage van dertig euro; hiermee worden alle onkosten voor dit zangproject gedekt, krijg je toegang tot het startpakket, alle online repetities en alle fysieke repetities + deelname tot de live-slotevenementen in Haarlem, Lelystad en Nijkerk.