Kerstproject 2020 - Het Voice Company Koor

"Spread the Light" - Het Voice Company Koor

met 8 sfeervolle en vrolijke Christmas Carols

Leer in 8 video-repetities 8 Christmas Carols zingen

We gaan weer richting de kerst.

Een sfeervolle tijd, met gezelligheid, lichtjes en warmte.

Dit jaar is het allemaal een beetje ‘anders dan anders’.

Veel kerstactiviteiten zijn afgelast, en licht en warmte is soms ver te zoeken!

Het Voice Company Koor is het afgelopen halfjaar wèl gewoon met alles doorgegaan, uiteraard binnen de geldende regels en met extra digitale ondersteuning. Zo wordt momenteel de Messiah van Händel ingestudeerd.

De huidige situatie met al zijn beperkingen in deze gewoonlijk zo gezellige tijd was een reden voor ons om eens na te gaan denken hoe we tòch dat oh zo nodige licht en die broodnodige warmte onder veel meer mensen zouden kunnen brengen.

Met in het achterhoofd het motto  “Spread the Light” hebben we een laagdrempelig project bedacht, vormgegeven op zo’n manier dat alle deelnemers (m/v) het resultaat met elkaar kunnen delen en verspreiden, in de eigen woonplaats, enz.

Engeland wordt geroemd om zijn prachtige sfeervolle kerstliederen, de Christmas Carols.

Dit zijn over het algemeen niet al te ingewikkelde en vrij snel te leren liederen.

Je zult tijdens dit project door middel van YouTube-video’s spelenderwijs acht vierstemmige liederen instuderen, iedere partij voor je eigen stemtype.

Je wordt hierbij ondersteund door zorgvuldig geselecteerde stemmen, de leden van het Voice Company Kamerkoor.

Het geheel wordt geleid en begeleid op piano door Robert Bakker, die zijn sporen in de koorwereld de afgelopen 30 jaar ruimschoots heeft verdiend. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en zijn dirigentschap ervaar je als prettig, laagdrempelig en ondersteunend.

De minder geoefende zangers en zangeressen hoeven niet bang te zijn: In je eigen veilige omgeving zul je snel resultaat zien. Ook als je geen noten kunt lezen, kun je gewoon meedoen; studiehulpjes zetten je in de juiste richting.

Technische kennis is niet nodig, het wordt een kwestie van een link aanklikken en je kunt van start!

Wij hebben acht fraaie en vrolijke Carols uitgezocht.

Eén daarvan bieden we gratis aan als je klikt op de volgende link:

Wil je het hele project volgen dan zijn dit de tarieven, die we bewust laag hebben gehouden om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen mee te doen:

De prijs is € 27,50.

Doe je al mee aan het Voice Company Messiah project dan wordt een bijdrage gevraagd van slechts € 15,-

Ook donateurs van het V.C. Koor kunnen meedoen voor € 15,-

Je krijgt daarvoor acht repetities van 1 uur per video, alle digitale bladmuziek en studiehulpjes. Alles verspreid over de maanden november en december.

Aan het einde ben je in staat acht prachtige Christmas Carols te zingen, en we hopen van harte dat je die, mèt vrienden en vriendinnen, spontaan in het land zult uitdelen d.m.v. geïmproviseerde uitvoerinkjes: Tijdens koopavonden, markten, in zorginstellingen, enz. (alles conform de regels).

Deze culturele optredens zijn toegestaan, mits je anderhalve meter afstand houdt.

We hopen je te mogen begroeten bij dit sfeervolle project: Breng warmte en Spread the Light!

Geef je op en ontvang gratis de eerste carol.

Hoe kun je deze stukken leren zingen?

Klik hieronder op de aanmeldknop waarmee je je deelname kunt regelen. Aansluitend krijg je de welkomstmail voor dit project met daarin de uitleg hoe repetities te volgen, de digitale bladmuziek en handige studiehulpjes. Voor een aantrekkelijke prijs krijg je toegang tot de 8 online repetities en als bonus kun je desgewenst later meedoen met optredens. Klik nu hieronder op de oranje aanmeldknop.

De volgende fase bestaat uit 8 video-repetities van elk een uur die in november en december gevolgd kunnen worden. Je oefent samen met de best geselecteerde stemmen van het Voice Company Kamerkoor. Elke repetitie kan online gevolgd worden; vanaf elke locatie (zelfs vanuit het buitenland) en op elk gewenst tijdstip. Het enige wat nodig is, is een smartphone, tablet of computer en een WiFi-verbinding. Op deze manier ben je “live” bij een echte repetitie, samen met echte koorklanken en een dirigent/pianist. Hiermee is al jarenlang ervaring opgedaan. Het effect is precies hetzelfde als het in persoon bezoeken van de repetities. Online-deelnemers van eerdere zangprojecten hebben zeer goede ervaringen met dit unieke concept. Bekijk bijvoorbeeld eens deze reactie van koorzangeres Toos.

• Geen lidmaatschap nodig; deelname per project
  • Ook ideaal voor beginners
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Plezier en vrijheid staan altijd voorop
  • Ook online repeteren mogelijk (gewoon vanuit huis, op vakantie, in het buitenland, enz.)
  • Het meest uiteenlopende repertoire: Van klassiek tot populair (van Mattheus Passion tot Queen)
  • Onze dirigent Robert Bakker (35+ jaar internationale ervaring, ontspannen, energiek, motiverend en altijd inspirerend)
  • Geen verplichte stemtest; iedereen kan meedoen

Al met al wordt het een schitterende herfst met veel sfeervolle muziek.

De muzikale leiding van dit zangproject is in handen van koordirigent Robert Bakker

Met zijn ervaring van bijna 40 jaar, zijn enthousiasme en tomeloze energie is hij de uitgelezen persoon om de composities tot een prachtig klankresultaat te brengen. Op een positieve manier helpt hij je de partijen te leren en deze correct te zingen samen met de andere stemgroepen. Hij ondersteunt je, spreekt moed in als het moet en zal je altijd op een opbouwende manier benaderen. Zo houd je plezier in het zingen en haal je het maximale uit dit project.

Hoe kun je nu al beginnen?

Na het invullen van naam en enkele gegevens wordt gevraagd om een projectbijdrage van 27,50 euro; hiermee worden alle onkosten voor dit zangproject gedekt, krijg je toegang tot het startpakket en alle online repetities. Grijp nu de kans om elke week lekker te kunnen zingen!