Bach Passie Project 2021 - Het Voice Company Koor

Bach Passie-Project 2021- Het Voice Company Koor

de mooiste koorwerken en koralen uit de Mattheus, Johannes en Markus Passion

Leer via 10 video-pagina's de mooiste Passiemuziek van Bach te zingen

Achter ons liggen maanden van verandering, gebondenheid, onzekerheid, en misschien ook eenzaamheid.

Voor veel mensen is het een moeilijke en uitdagende tijd.

Het Voice Company Koor is daarom de afgelopen 10 maanden onverminderd doorgegaan.

Met inachtneming van de regels en veel technisch vernuft zijn al onze projecten gewoon uitgevoerd, tot grote vreugde van vele koorzangers (m/v).

Wat 2021 ons gaat brengen, weet niemand.

Maar we gaan, hoe dan ook, weer op weg naar Pasen.

En richting Pasen denk je aan de muziek van Johann Sebastian Bach.

Bij ons eerste zangproject in 2021 staat deze componist centraal.

Bij het Voice Company Bach Passie-project hebben we dit keer gekozen voor hoogtepunten uit drie ‘Passionen’ van Bach. Binnen de huidige omstandigheden is dat de meest verstandige keuze.

We zullen tien weken lang prachtige koorwerken en koralen gaan oefenen uit de Mattheus, Johannes en Markus Passion.

De repetities zullen (naast fysiek indien toegestaan) ook 100% online verzorgd worden.

Ideaal voor koorleden die liever vanuit huis willen oefenen of op een te grote afstand wonen.

Online kun je even effectief meedoen; voor hetzelfde resultaat is het fysiek bezoeken van repetities niet nodig.

De afgelopen 4 maanden hebben we daartoe een totaal vernieuwd oefensysteem ontwikkeld, het meest complete ter wereld.

Via het "Klik & Zing" principe kan onafhankelijk van Zoom en Facebook worden gewerkt. Ook kan alles auditief gevolgd worden als voor langere tijd achter een scherm zitten te vermoeiend is.

Voor wie live online de koorrepetities wil volgen, blijft het vertrouwde systeem via Zoom en Facebook in werking.

Na 10 fantastische oefenavonden hopen we van harte dat het weer mogelijk zal zijn uitvoeringen te verzorgen, al is het voor beperkt publiek. En dat kan ook als je alleen online hebt meegedaan; velen gingen je voor!

Het complete zangproject bestaat uit 10 online koorrepetities, digitale bladmuziek, recht op grote korting op de echte bladmuziek, toegang tot de bijbehorende besloten Facebookgroep en bij elk koorwerk of koraal handige studiehulpjes voor elk stemtype.

Als gratis bonus ontvang je in maart een leerzame online lezing over Bach's passiemuziek.

Als losse repetities zou dit een investering van 110 euro vragen. Maar voor het complete pakket krijg je 25 euro korting en kom je dus uit op slechts 85 euro.

Klik op de oranje knop en je kunt in de week van 11 januari van start!

Hoe kun je deze stukken leren zingen?

Klik hieronder op de aanmeldknop waarmee je je deelname kunt regelen. Aansluitend krijg je de welkomstmail voor dit project met daarin de uitleg hoe repetities te volgen, de digitale bladmuziek en handige studiehulpjes. Voor een aantrekkelijke prijs krijg je toegang tot de 10 online repetities, alle benodigde bladmuziek, alle studiehulpjes voor elk stemtype en als gratis bonus de online lezing. Verder kun je desgewenst later meedoen met optredens (indien van overheidswege toegestaan). Klik nu hieronder op de oranje aanmeldknop.

De volgende fase bestaat uit 10 video-repetities van elk anderhalf uur die van januari t/m maart gevolgd kunnen worden. Je oefent samen met het Voice Company Koor o.l.v. dirigent Robert Bakker. Elke repetitie kan online gevolgd worden; vanaf elke locatie (zelfs vanuit het buitenland) en op elk gewenst tijdstip. Het enige wat nodig is, is een smartphone, tablet of computer en een WiFi-verbinding. Op deze manier ben je “live” bij een echte repetitie, samen met echte koorklanken en een dirigent/pianist. Hiermee is al jarenlang ervaring opgedaan. Het effect is precies hetzelfde als het in persoon bezoeken van de repetities. Online-deelnemers van eerdere zangprojecten hebben zeer goede ervaringen met dit unieke concept. Bekijk bijvoorbeeld eens deze reactie van koorzangeres Toos.

• Geen lidmaatschap nodig; deelname per project
  • Ook ideaal voor beginners
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Plezier en vrijheid staan altijd voorop
  • Ook online repeteren mogelijk (gewoon vanuit huis, op vakantie, in het buitenland, enz.)
  • Het meest uiteenlopende repertoire: Van klassiek tot populair (van Mattheus Passion tot Queen)
  • Onze dirigent Robert Bakker (35+ jaar internationale ervaring, ontspannen, energiek, motiverend en altijd inspirerend)
  • Geen verplichte stemtest; iedereen kan meedoen

Al met al wordt het een schitterende winter met veel sfeervolle muziek.

De muzikale leiding van dit zangproject is in handen van koordirigent Robert Bakker

Met zijn ervaring van bijna 40 jaar, zijn enthousiasme en tomeloze energie is hij de uitgelezen persoon om de composities tot een prachtig klankresultaat te brengen. Op een positieve manier helpt hij je de partijen te leren en deze correct te zingen samen met de andere stemgroepen. Hij ondersteunt je, spreekt moed in als het moet en zal je altijd op een opbouwende manier benaderen. Zo houd je plezier in het zingen en haal je het maximale uit dit project.

Hoe kun je nu al beginnen?

Na het invullen van naam en enkele gegevens wordt gevraagd om een projectbijdrage van 85 euro; hiermee worden alle onkosten voor dit zangproject gedekt, krijg je toegang tot het startpakket, alle studiehulpjes, oefenmaterialen alsmede de online repetities. Grijp nu de kans om elke week lekker te kunnen zingen!