Bevrijdingsproject - Het Voice Company Koor
arrow_drop_up arrow_drop_down



Bevrijdingsproject - Het Voice Company Koor 

Muziek op teksten van de grote vredestichters van deze wereld (en meer)    Het Voice Company Koor 

Je houdt van zingen in een koor, samen mooie muziek maken, en het wekelijks elkaar ontmoeten vind je ook heel belangrijk. Door de huidige omstandigheden is dat voor veel koorleden helemaal komen te vervallen. Behalve bij het Voice Company Koor, een landelijk opererende koororganisatie o.l.v. dirigent Robert Bakker.


Sinds de maand maart repeteerde het koor gewoon elke week door en werkte verder aan o.a. de Mattheus Passion en de Messiah van Händel. Allemaal op een alternatieve manier: Online. Het koor was drie jaar geleden de eerste ter wereld die dit fenomeen introduceerde. En heeft hiermee dan ook de meeste ervaring. Robert Bakker beheerst het online werken met koorleden als niemand anders. Hij is betrokken, enthousiast, geeft leiding en is een meester-communicator. Als geen ander kan hij mensen verbinden en laten samenwerken. Allemaal richting een fantastisch resultaat. Niet voor niets werd zijn koor reeds driemaal uitgenodigd om in New York op te treden in Carnegie Hall en Lincoln Center.


Vanaf eind augustus wordt het Bevrijdingsproject, deel 2 geïntroduceerd. Dit gaat helemaal in op het thema "75 jaar einde Tweede Wereldoorlog". Als er ooit een tijd is om te beseffen hoeveel het hebben van vrijheid waard is, dan is het nu wel. 

Voor vrijheid is in het verleden hard gevochten, o.a. in de Tweede Wereldoorlog. Maar ook daarna zijn er wereldberoemde vredestichters geweest. Denk aan Nelson Mandela, Anne Frank, moeder Theresa, Mahatma Gandhi en de Dalai Lama. Al deze bijzondere mensen schreven inspirerende teksten waarop later schitterende muziek is gecomponeerd. En die muziek gaan we leren.


Gedurende 6 weken in augustus t/m begin oktober werken we aan prachtige muziek. Muziek die je inspireert. Eerder in de maanden juni en juli leerden we al enkele delen zingen. Als je wilt, kun je al deze repetities alsnog online inhalen. Rustig in je eigen tempo en gewoon thuis. Om uiteindelijk begin oktober een drietal optredens te kunnen geven op verschillende plekken in Nederland.


Het repetitieschema voor de periode augustus - oktober staat op de pagina "Repetitietijden" van deze website. Op maandagavond 24 augustus vindt de eerste repetitie plaats. Ook maak je dan kennis met onze dirigent Robert Bakker. Deze eerste repetitie wordt herhaald op dinsdagavond 25 augustus  en op woensdagavond 26 augustus, steeds vanaf een andere lokatie in het land en live online te volgen of later terug te kijken. Daarna volgen 5 repetitie-avonden. Je kunt op 3 verschillende manieren aan onze koorrepetities deelnemen, al naargelang een mogelijkheid voor jou comfortabel voelt: Je kunt meedoen aan buitenrepetities in Haarlem, Lelystad en Nijkerk; we bieden ook binnenrepetities aan in Haarlem, Lelystad en Nijkerk; en je kunt ook 100% online meedoen vanuit je eigen huis. Elke week kun je deze repetities live volgen op maandag-, dinsdag- en/of woensdagavond; en later in een besloten online omgeving. 


Veiligheidsmaatregelen: Zowel voor de buiten- als de binnenrepetities hebben we een strak veiligheidsprotocol opgesteld. Koordeelnemers worden hiervan via de mail op de hoogte gebracht. Alleen als je zelf geen gezondheidsklachten hebt (ook niet verkouden bent o.i.d.) en eventuele huisgenoten ook geen klachten hebben, kun je deelnemen aan onze buiten- en binnenrepetities. In alle andere gevallen kun je online deelnemen. Voor de binnenrepetities gelden nog extra restricties. Deze worden met je gecommuniceerd zodra je aangeeft mee te willen doen met binnenrepetities.


Voor het volgen van online koorrepetities is absoluut geen technische kennis nodig. Op dit moment doen koorleden van in de tachtig jaar elke week online mee, zonder problemen. Ook zing je niet eenzaam achter de computer mee met een eenzame dirigent achter een piano. Nee, je zingt mee met een echt koor dat 4-stemmig zingt en als het nodig is apart een stukje sopraan-, alt-, tenor en baspartij instudeert. Onder leiding van een heel enthousiaste dirigent voor wie geen moeite teveel is en altijd positief reageert. Dit is thuis de ultieme koorbeleving, alsof je persoonlijk bij de koorrepetitie aanwezig bent. En als je af en toe in persoon bij een repetitie aanwezig wilt zijn, je bent altijd welkom! En uiteraard ben je begin oktober eveneens zeer welkom om live mee te zingen bij onze optredens.


Nadat je hebt aangegeven mee te willen doen met dit project ontvang je een welkomstmail met alle details en duidelijke uitleg. Daarnaast hebben we mensen die je in een enkel noodgeval graag verder willen helpen. 

In de welkomstmail tref je tevens de digitale bladmuziek. Alles compleet dus.


Meedoen met dit zangproject is nu mogelijk tegen een fantastische deelnameprijs. De gebruikelijke bijdrage voor het totale project is vijftig euro. (dat zijn dus 6 repetities + optreedmogelijkheden begin oktober)

Daarmee kun je zes weken lang elke week lekker zingen, boeiende stukken leren (waaronder een fonkelnieuw "Miserere"), elke week menselijk contact hebben voor het sociale gebeuren, een betere koorzanger(es) worden, en meer. En daarna, zo je wilt,  verschillende keren het resultaat laten horen aan publiek.

Voor wie uitsluitend online wil meedoen met het Bevrijdings-project:

Hoe kun je deze stukken leren zingen?

Klik hieronder op de aanmeldknop waarmee je je deelname kunt regelen. Aansluitend krijg je de welkomstmail voor dit project met daarin de uitleg hoe repetities te volgen, de digitale bladmuziek en later handige studiehulpjes. Voor een aantrekkelijke kennismakingsprijs krijg je toegang tot de 6 online repetities en als bonus kun je desgewenst later meedoen met concerten. Klik nu hieronder op de oranje aanmeldknop.

Online-deelnemers van eerdere zangprojecten hebben zeer goede ervaringen met dit unieke concept

De volgende fase bestaat uit 6 wekelijkse koorrepetities die van eind augustus tot begin oktober worden georganiseerd. Op dit moment mogen onder voorwaarden fysieke samenkomsten worden georganiseerd voor een beperkt aantal personen. Daarom kan elke repetitie online gevolgd worden; vanaf elke locatie (zelfs vanuit het buitenland) en op elk gewenst tijdstip. Het enige wat nodig is, is een smartphone, tablet of computer en een WiFi-verbinding. Op deze manier ben je “live” bij een echte repetitie, samen met echte koorklanken en een dirigent/pianist. Hiermee is al jarenlang ervaring opgedaan. Het effect is precies hetzelfde als het in persoon bezoeken van de repetities. Online-deelnemers van eerdere zangprojecten hebben zeer goede ervaringen met dit unieke concept. Bekijk bijvoorbeeld eens deze reactie van koorzangeres Toos. 

Wat je kunt verwachten bij Het Voice Company Koor:

  • Geen lidmaatschap nodig; deelname per project
  • Ook ideaal voor beginners
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Plezier en vrijheid staan altijd voorop
  • Ook online repeteren mogelijk (gewoon vanuit huis, op vakantie, in het buitenland, enz.)
  • Het meest uiteenlopende repertoire: Van klassiek tot populair (van Mattheus Passion tot Queen)
  • Onze dirigent Robert Bakker (35+ jaar internationale ervaring, ontspannen, energiek, motiverend en altijd inspirerend)
  • Geen verplichte stemtest; iedereen kan meedoen

Al met al wordt het een schitterende zomer met veel inspirerende muziek.

De muzikale leiding van dit zangproject is in handen van koordirigent Robert Bakker

Met zijn ervaring van bijna 40 jaar, zijn enthousiasme en tomeloze energie is hij de uitgelezen persoon om de composities tot een prachtig klankresultaat te brengen. Op een positieve manier helpt hij je de partijen te leren en deze correct te zingen samen met de andere stemgroepen. Hij ondersteunt je, spreekt moed in als het moet en zal je altijd op een opbouwende manier benaderen. Zo houd je plezier in het zingen en haal je het maximale uit dit project.

Hoe kun je nu al beginnen?

Na het invullen van naam en enkele gegevens wordt gevraagd om een projectbijdrage van vijftig euro; hiermee worden alle onkosten voor dit zangproject gedekt, krijg je toegang tot het startpakket en alle online repetities. Grijp nu de kans om elke week lekker te kunnen zingen!