Kerstproject 2020 - Het Voice Company Koor
arrow_drop_up arrow_drop_downKerstproject - Het Voice Company Koor 

met koordelen uit de "Messiah" van Händel

Het Voice Company Koor zingt hoogtepunten uit de "Messiah" van G.F. Händel

Je houdt van zingen in een koor, samen mooie muziek maken, en het wekelijks elkaar ontmoeten vind je ook heel belangrijk. Door de huidige omstandigheden is dat voor veel koorleden helemaal komen te vervallen. Behalve bij het Voice Company Koor, een landelijk opererende koororganisatie o.l.v. dirigent Robert Bakker.


Sinds de maand maart repeteerde het koor gewoon elke week door en werkte verder aan o.a. de Mattheus Passion en muziek van Haydn. Allemaal op een alternatieve manier: Online. Het koor was drie jaar geleden de eerste ter wereld die dit fenomeen introduceerde. En heeft hiermee dan ook de meeste ervaring. Robert Bakker beheerst het online werken met koorleden als niemand anders. Hij is betrokken, enthousiast, geeft leiding en is een meester-communicator. Als geen ander kan hij mensen verbinden en laten samenwerken. Allemaal richting een fantastisch resultaat. Niet voor niets werd zijn koor reeds driemaal uitgenodigd om in New York op te treden in Carnegie Hall en Lincoln Center.


Op weg naar Kerstfeest 2020 is dit jaar gekozen voor de "Messiah" van G.F. Händel als hoofdthema. Muziek die bijzonder fraai is en graag wordt gezongen. 

De "Messiah" is een oratorium, gecomponeerd in 1741 in slechts 24 dagen tijd. Het werd voor het eerst in 1742 uitgevoerd in Dublin, als benefietconcert na een strenge winter.

In de Angelsaksische landen wordt het vooral in de kersttijd uitgevoerd.


Tijdens dit Voice Company Zangproject, dat 10 weken zal duren, zullen we zo veel mogelijk koordelen gaan oefenen, waaronder het beroemde "Hallelujah". 

Elke repetitie kun je live online thuis of waar dan ook volgen op laptop, telefoon of tablet. Als er maar internet is.

Technische kennis is niet nodig. Als extra service zijn alle repetities meestal reeds vanaf de volgende dag ook als YouTube-video terug te kijken.


Met het oog op de komende donkere dagen hebben onze koorleden ervoor gekozen een repetitie-avond om 19.30 uur te laten beginnen; de sluiting is dan rond 21.30 uur.


Na 10 fantastische oefen-avonden ben je klaar om het resultaat aan publiek te laten horen. Waarschijnlijk kan dat tegen die tijd alleen kleinschalig voor een beperkt publiek. Gelukkig hebben we daar inmiddels voldoende ervaring mee. Zelfs als je 100% online repeteert, kun je fysiek meedoen met concerten.

We plannen uitvoeringen in Haarlem, Lelystad en Nijkerk.


Het complete zangproject bestaat uit 10 koorrepetities (fysiek en online), digitale bladmuziek, recht op grote korting op de echte bladmuziek, toegang tot de bijbehorende besloten Facebookgroep en handige studiehulpjes.

Als losse repetities zou dit een investering van 110 euro vragen. Maar voor het complete pakket krijg je 25 euro korting en kom je dus uit op slechts 85 euro. Klik op de oranje knop om je op te geven en je kunt van start in de week van 12 oktober.


Het repetitieschema voor de periode oktober - december staat op de pagina "Repetitietijden" van deze website. Op maandagavond 12 oktober vindt de eerste repetitie plaats. Ook maak je dan kennis met onze dirigent Robert Bakker. Deze eerste repetitie wordt herhaald op dinsdagavond 13 oktober en op woensdagavond 14 oktober, steeds vanaf een andere lokatie in het land en live online te volgen of later terug te kijken. Daarna volgen 9 repetitie-avonden. Je kunt op verschillende manieren aan onze koorrepetities deelnemen, al naargelang een mogelijkheid voor jou comfortabel voelt: Je kunt meedoen aan binnenrepetities in Haarlem, Lelystad en Nijkerk; en je kunt ook 100% online meedoen vanuit je eigen huis. Elke week kun je deze repetities live volgen op maandag-, dinsdag- en/of woensdagavond; en later in een besloten online omgeving. 


Voor het volgen van online koorrepetities is absoluut geen technische kennis nodig. Op dit moment doen koorleden van in de tachtig jaar elke week online mee, zonder problemen. Ook zing je niet eenzaam achter de computer mee met een eenzame dirigent achter een piano. Nee, je zingt mee met een echt koor dat 4-stemmig zingt en als het nodig is apart een stukje sopraan-, alt-, tenor en baspartij instudeert. Onder leiding van een heel enthousiaste dirigent voor wie geen moeite teveel is en altijd positief reageert. Dit is thuis de ultieme koorbeleving, alsof je persoonlijk bij de koorrepetitie aanwezig bent. En als je af en toe in persoon bij een repetitie aanwezig wilt zijn, je bent altijd welkom! En uiteraard ben je in december eveneens zeer welkom om live mee te zingen bij onze optredens.


Nadat je hebt aangegeven mee te willen doen met dit project ontvang je een welkomstmail met alle details en duidelijke uitleg. Daarnaast hebben we mensen die je in een enkel noodgeval graag verder willen helpen. 

In de welkomstmail tref je tevens de digitale bladmuziek. Alles compleet dus.


Meedoen met dit zangproject is nu mogelijk tegen een fantastische deelnameprijs. De gebruikelijke bijdrage voor het totale project is 110 euro. (dat zijn dus 10 repetities, toegang tot de bijbehorende besloten Facebookgroep + optreedmogelijkheden in december)

Daarmee kun je tien weken lang elke week lekker zingen, boeiende stukken leren, elke week menselijk contact hebben voor het sociale gebeuren, een betere koorzanger(es) worden, en meer. En daarna, zo je wilt, verschillende keren het resultaat laten horen aan publiek.

Voor wie uitsluitend online wil meedoen met het Kerstproject:

Hoe kun je deze stukken leren zingen?

Klik hieronder op de aanmeldknop waarmee je je deelname kunt regelen. Aansluitend krijg je de welkomstmail voor dit project met daarin de uitleg hoe repetities te volgen, de digitale bladmuziek en later handige studiehulpjes. Voor een aantrekkelijke kennismakingsprijs krijg je toegang tot de 10 online repetities en als bonus kun je desgewenst later meedoen met concerten. Klik nu hieronder op de oranje aanmeldknop.

Online-deelnemers van eerdere zangprojecten hebben zeer goede ervaringen met dit unieke concept

De volgende fase bestaat uit 10 wekelijkse koorrepetities die van half oktober tot half december worden georganiseerd. Op dit moment mogen onder voorwaarden fysieke samenkomsten worden georganiseerd voor een beperkt aantal personen. Daarom kan elke repetitie online gevolgd worden; vanaf elke locatie (zelfs vanuit het buitenland) en op elk gewenst tijdstip. Het enige wat nodig is, is een smartphone, tablet of computer en een WiFi-verbinding. Op deze manier ben je “live” bij een echte repetitie, samen met echte koorklanken en een dirigent/pianist. Hiermee is al jarenlang ervaring opgedaan. Het effect is precies hetzelfde als het in persoon bezoeken van de repetities. Online-deelnemers van eerdere zangprojecten hebben zeer goede ervaringen met dit unieke concept. Bekijk bijvoorbeeld eens deze reactie van koorzangeres Toos. 

Wat je kunt verwachten bij Het Voice Company Koor:

  • Geen lidmaatschap nodig; deelname per project
  • Ook ideaal voor beginners
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Plezier en vrijheid staan altijd voorop
  • Ook online repeteren mogelijk (gewoon vanuit huis, op vakantie, in het buitenland, enz.)
  • Het meest uiteenlopende repertoire: Van klassiek tot populair (van Mattheus Passion tot Queen)
  • Onze dirigent Robert Bakker (35+ jaar internationale ervaring, ontspannen, energiek, motiverend en altijd inspirerend)
  • Geen verplichte stemtest; iedereen kan meedoen

Al met al wordt het een schitterende herfst met veel inspirerende muziek.

De muzikale leiding van dit zangproject is in handen van koordirigent Robert Bakker

Met zijn ervaring van bijna 40 jaar, zijn enthousiasme en tomeloze energie is hij de uitgelezen persoon om de composities tot een prachtig klankresultaat te brengen. Op een positieve manier helpt hij je de partijen te leren en deze correct te zingen samen met de andere stemgroepen. Hij ondersteunt je, spreekt moed in als het moet en zal je altijd op een opbouwende manier benaderen. Zo houd je plezier in het zingen en haal je het maximale uit dit project.

Hoe kun je nu al beginnen?

Na het invullen van naam en enkele gegevens wordt gevraagd om een projectbijdrage van vijfentachtig euro; hiermee worden alle onkosten voor dit zangproject gedekt, krijg je toegang tot het startpakket en alle online repetities. Grijp nu de kans om elke week lekker te kunnen zingen!