Mattheus Passion 2020
arrow_drop_up arrow_drop_downVerbindingsproject - Het Voice Company Koor 

G.F. Händel: Messiah (en meer) - Het Voice Company Koor 

Je houdt van zingen in een koor, samen mooie muziek maken, en het wekelijks elkaar ontmoeten vind je ook heel belangrijk. Door de huidige omstandigheden is dat helemaal komen te vervallen. Behalve bij het Voice Company Koor, een landelijk opererende koororganisatie o.l.v. dirigent Robert Bakker.


In de maand maart repeteerde het koor gewoon elke week door en werkte verder aan de Mattheus Passion. Allemaal op een alternatieve manier: Online. Het koor was drie jaar geleden de eerste ter wereld die dit fenomeen introduceerde. En heeft hiermee dan ook de meeste ervaring. Robert Bakker beheerst het online werken met koorleden als niemand anders. Hij is betrokken, enthousiast, geeft leiding en is een meester-communicator. Als geen ander kan hij mensen verbinden en laten samenwerken. Allemaal richting een fantastisch resultaat. Niet voor niets werd zijn koor reeds driemaal uitgenodigd om in New York op te treden in Carnegie Hall en Lincoln Center.


Omdat fysieke koorrepetities tot minstens eind mei niet mogelijk zijn, werd het Verbindingsproject bedacht. Een zangproject waaraan iedere zangliefhebber kan meedoen. Gedurende de maanden april en mei worden op de maandag-, dinsdag- en woensdagavond live online repetities georganiseerd, die later nog eens teruggekeken of ingehaald kunnen worden. Tijdens deze online koorrepetities zie je elkaar en kun je met elkaar spreken. 

Dirigent Robert Bakker start elke keer met een kwartier zangtechniek. Je krijgt praktische en snel toepasbare tips die je controle geven over je zingen en je tot een betere koorzanger(es) maken. Vervolgens staan twee fantastische koorwerken op het programma: 1. Het meest recent gecomponeerde "Miserere" en 2. Koorwerken uit de "Messiah" van G.F. Händel. Dit project leidt op tot het Nationaal Concert 75 jaar einde Tweede Wereldoorlog begin oktober en fantastische Kerstconcerten in december. (meedoen is een mogelijkheid, nooit een verplichting)


Het complete repetitieschema staat op de pagina "Repetitietijden" van deze website. Op maandagavond 6 april om 20.00 uur wordt een online kick-off georganiseerd waarbij je het project beter leert kennen en de eerste stukken al leert zingen. Ook maak je dan kennis met onze dirigent Robert Bakker. Deze kick-off wordt herhaald op dinsdagavond 7 april om 19.45 uur en op woensdagavond 8 april om 20.00 uur. Deze avonden zijn geheel gratis te volgen. Daarna volgen 7 repetitie-avonden die live online worden verzorgd. Elke week kun je deze repetities live volgen op maandag-, dinsdag- en/of woensdagavond; en later in een besloten online omgeving. 


Voor het volgen van online koorrepetities is absoluut geen technische kennis nodig. Op dit moment doen koorleden van in de tachtig jaar elke week online mee, zonder problemen. Nadat je hebt aangegeven mee te willen doen met dit project ontvang je een welkomstmail met alle details en duidelijke uitleg. Daarnaast hebben we mensen die je in een enkel noodgeval graag verder willen helpen. 

In de welkomstmail tref je tevens de digitale bladmuziek. Alles compleet dus.


Meedoen met dit online zangproject is nu mogelijk tegen een fantastische kennismakingsprijs. De gebruikelijke bijdrage voor het totale project is 55 euro. (dat is dus gratis kick-off + 7 repetities)

Met de code samenverbonden kun je jezelf 20 euro cadeau geven waardoor de bijdrage slechts 35 euro wordt.

Daarmee kun je twee maanden lang elke week lekker zingen, boeiende stukken leren (waaronder een fonkelnieuw "Miserere"), elke week menselijk contact hebben voor het sociale gebeuren, een betere koorzanger(es) worden, en meer.

Voor wie uitsluitend online wil meedoen met het Verbindings-project:

Hoe kun je deze stukken leren zingen?

Klik hieronder op de aanmeldknop waarmee je je deelname kunt regelen. Aansluitend krijg je de welkomstmail voor dit project met daarin de uitleg hoe repetities te volgen, de digitale bladmuziek en later handige studiehulpjes. Voor een aantrekkelijke kennismakingsprijs krijg je toegang tot de 7 online repetities en als bonus kun je desgewenst later meedoen met concerten. Klik nu hieronder op de oranje aanmeldknop.

Online-deelnemers van eerdere zangprojecten hebben zeer goede ervaringen met dit unieke concept

De volgende fase bestaat uit een kick-off en 7 wekelijkse koorrepetities die van april tot eind mei worden georganiseerd. Op dit moment mogen geen fysieke samenkomsten worden georganiseerd. Daarom kan elke repetitie online gevolgd worden; vanaf elke locatie (zelfs vanuit het buitenland) en op elk gewenst tijdstip. Het enige wat nodig is, is een smartphone, tablet of computer en een WiFi-verbinding. Op deze manier ben je “live” bij een echte repetitie, samen met echte koorklanken en een dirigent/pianist. Hiermee is al jarenlang ervaring opgedaan. Het effect is precies hetzelfde als het in persoon bezoeken van de repetities. Online-deelnemers van eerdere zangprojecten hebben zeer goede ervaringen met dit unieke concept. Bekijk bijvoorbeeld eens deze reactie van koorzangeres Toos. 

Wat je kunt verwachten bij Het Voice Company Koor:

  • Geen lidmaatschap nodig; deelname per project
  • Ook ideaal voor beginners
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Plezier en vrijheid staan altijd voorop
  • Ook online repeteren mogelijk (gewoon vanuit huis, op vakantie, in het buitenland, enz.)
  • Het meest uiteenlopende repertoire: Van klassiek tot populair (van Mattheus Passion tot Queen)
  • Onze dirigent Robert Bakker (35+ jaar internationale ervaring, ontspannen, energiek, motiverend en altijd inspirerend)
  • Geen verplichte stemtest; iedereen kan meedoen

Al met al wordt het een schitterende lente met veel inspirerende muziek.

De muzikale leiding van dit zangproject is in handen van koordirigent Robert Bakker

Met zijn ervaring van bijna 40 jaar, zijn enthousiasme en tomeloze energie is hij de uitgelezen persoon om de composities tot een prachtig klankresultaat te brengen. Op een positieve manier helpt hij je de partijen te leren en deze correct te zingen samen met de andere stemgroepen. Hij ondersteunt je, spreekt moed in als het moet en zal je altijd op een opbouwende manier benaderen. Zo houd je plezier in het zingen en haal je het maximale uit dit project.

Hoe kun je nu al beginnen?

Na het invullen van naam en enkele gegevens wordt gevraagd om een projectbijdrage van 55 euro (met de code samenverbonden wordt dit 35 euro); hiermee worden alle onkosten voor dit zangproject gedekt, krijg je toegang tot het startpakket en alle online repetities. Grijp nu de kans om toch elke week lekker te kunnen zingen!