Zangprojecten Het Voice Company Koor
arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoogtepunten uit de "Messiah" van G.F. Händel

zing de mooiste delen uit dit meesterwerk

Om te beginnen: Samen zingen in een binnenruimte is mogelijk en kan op een veilige manier georganiseerd worden. Uitgangspunt is het officiële RIVM Koorprotocol. Daarin staat duidelijk op welke manier een koor verantwoord kan functioneren. Dit is wetenschappelijk onderbouwd. O.a. de Technische Universiteit Delft heeft hieraan bijgedragen. Het Voice Company Koor heeft daar bovenop nog extra veiligheid ingebouwd. O.a. door strenge selectie van repetitieruimtes op ventilatie, gezondheidsverklaringen, constante meting van het CO2-gehalte tijdens repetities, accurate presentielijsten en duidelijke afspraken wanneer wel en niet een repetitie te bezoeken. Dit passen we al sinds begin juni met veel succes toe; onlangs ook voor diverse proef-optredens binnen.

Op weg naar Kerstfeest 2020 is dit jaar gekozen voor de "Messiah" van G.F. Händel als hoofdthema. Muziek die bijzonder fraai is en graag wordt gezongen.

De "Messiah" is een oratorium, gecomponeerd in 1741 in slechts 24 dagen tijd. Het werd voor het eerst in 1742 uitgevoerd in Dublin, als benefietconcert na een strenge winter.

In de Angelsaksische landen wordt het vooral in de kersttijd uitgevoerd.

Tijdens dit Voice Company Zangproject, dat 10 weken zal duren, zullen we zo veel mogelijk koordelen gaan oefenen, waaronder het beroemde "Hallelujah".

Het is mogelijk om op een veilige manier fysiek deel te nemen aan onze koorrepetities die allemaal plaatsvinden in goed geventileerde ruimtes. Elke repetitie bestaat uit 3 zangblokken van 30 minuten; tussen deze blokken verlaten de koorleden de ruimte zodat deze goed geventileerd kan worden.

Daarnaast houden alle koorleden zich aan de basisregel om alleen in gezonde toestand een repetitie te bezoeken; zelfs bij lichte klachten, zoals een verkoudheid, wordt de repetitie online gevolgd.

Dat kan namelijk ook. Elke repetitie kun je tevens live online thuis volgen op laptop, telefoon of tablet.

Technische kennis is daar niet voor nodig. Als extra service zijn alle repetities meestal vanaf de volgende dag ook als YouTube-video terug te kijken.

Met het oog op de komende donkere dagen hebben onze koorleden ervoor gekozen een repetitie-avond om 19.30 uur te laten beginnen; de sluiting is dan rond 21.30 uur.

Na 10 fantastische oefen-avonden ben je klaar om het resultaat aan publiek te laten horen. Waarschijnlijk kan dat tegen die tijd alleen kleinschalig voor een beperkt publiek. Gelukkig hebben we daar inmiddels voldoende ervaring mee. Zelfs als je 100% online repeteert, kun je fysiek meedoen met concerten.

We plannen uitvoeringen in Haarlem, Lelystad en Nijkerk.

Het complete zangproject bestaat uit 10 koorrepetities (fysiek en online), digitale bladmuziek, recht op grote korting op de echte bladmuziek, toegang tot de bijbehorende besloten Facebookgroep en handige studiehulpjes.

Als losse repetities zou dit een investering van 110 euro vragen. Maar voor het complete pakket krijg je 25 euro korting en kom je dus uit op slechts 85 euro. Klik op de oranje knop om je op te geven en je kunt van start in de week van 12 oktober.

Muziek die je hoort tijdens een live-concert omarmt je en raakt je rechtstreeks in het hart