ZIN IN ZINGEN 2019 - Zingen voor iedereen
arrow_drop_up arrow_drop_downZIN IN ZINGEN 2019

Het eerste online zangevenement in Nederland

Voor dit eerste online zangevenement in Nederland worden 1000 zangers en zangeressen gezocht.

Voor wie actief van zingen houdt, opgelet: In september 2019 is het voor iedereen mogelijk mee te doen met een vernieuwend zangproject, ongeacht het tijdstip en vanaf elke verblijfslocatie. Zelfs vanuit het buitenland is actief deelnemen mogelijk.

Voor dit eerste online zangevenement in Nederland worden 1000 zangers en zangeressen gezocht die bereid zijn een tweetal prachtige zangcomposities te leren en eventueel zelfs een derde compositie. Als eindresultaat worden 2 (of misschien wel 3) visuele registraties georganiseerd. Daarover hieronder meer.

Om welke zangstukken gaat het?

Hoe kun je deze stukken leren zingen?

Na de inschrijving voor “Zin in Zingen 2019” ontvang je een e-mailbericht met daarin een startpakket. Dit pakket bevat allereerst alle benodigde bladmuziek. (dus van 3 composities) Verder zitten in dit pakket alle studiehulpen voor elk stemtype, van sopraan t/m bas. Het is daarmee mogelijk meteen met oefenen te beginnen van de eigen partij.

En tenslotte zitten er totaalopnames van deze composities in het pakket zodat je weet hoe de stukken moeten klinken.

Dit alles vormt een solide voorbereiding op het “echte werk” in de komende maand september.

Online-deelnemers van eerdere zangprojecten hebben zeer goede ervaringen met dit unieke concept

De volgende fase bestaat uit 4 wekelijkse koorrepetities die in de maand september a.s. worden georganiseerd. Natuurlijk zijn al deze repetities (of een deel daarvan) persoonlijk te bezoeken. Maar de afstand tot een repetitielocatie kan een belemmering zijn. Daarom kan elke repetitie ook online gevolgd worden; vanaf elke locatie (zelfs vanuit het buitenland) en op elk gewenst tijdstip. Het enige wat nodig is, is een smartphone, tablet of computer en een WiFi-verbinding. Op deze manier ben je “live” bij een echte repetitie, samen met een echt zangkoor en een dirigent/pianist. Hiermee is al jarenlang ervaring opgedaan. Het effect is precies hetzelfde als het in persoon bezoeken van de repetities. Online-deelnemers van eerdere zangprojecten hebben zeer goede ervaringen met dit unieke concept. Bekijk bijvoorbeeld eens deze reactie van koorzangeres Toos. 

Wat je kunt verwachten bij Het Voice Company Koor:

  • Geen lidmaatschap nodig; deelname per project
  • Ook ideaal voor beginners
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Plezier en vrijheid staan altijd voorop
  • Ook online repeteren mogelijk (gewoon vanuit huis, op vakantie, in het buitenland, enz.)
  • Het meest uiteenlopende repertoire: Van klassiek tot populair (van Mattheus Passion tot Queen)
  • Onze dirigent Robert Bakker (35 jaar internationale ervaring, ontspannen, energiek, motiverend en altijd inspirerend)
  • Geen stemtest; iedereen kan meedoen

Naar welk eindresultaat wordt er toegewerkt?

Als de partijen goed geoefend zijn en na 4 repetities de koorklank in orde is, wordt toegewerkt naar het maken van eindvideo’s van de stukken “The Seal Lullaby” en “Sure on this Shining Night”. Mocht de compositie “Agnus Dei” van Barber voldoende op niveau zijn, wordt hiervan ook een eindvideo gemaakt. Maar het kan ook zijn dat de koorleden voor deze uitdagende compositie meer tijd willen hebben. In dat geval stellen we de opnames voor dit stuk even uit.


 Je kunt zelf kiezen op welke wijze je zingend wil bijdragen aan het eindresultaat: Live tijdens het eind-event op 29 september, of online door thuis in te zingen via smartphone, tablet of computer, of door gebruik te maken van beide opties. Niets is verplicht, je kunt altijd zelf kiezen. Zelfs niet meedoen aan het eindresultaat vormt geen beletsel om toch aan dit zangproject deel te kunnen nemen.

Hoe kun je meedoen aan de eindvideo’s?

“Virtueel koor”, het eerste in Nederland.

Om te beginnen wordt er op zondagmiddag 29 september a.s. tussen 14.00 en ca. 17.00 uur een live-slotevent in korenstad Haarlem georganiseerd. Tijdens deze middag worden professionele video-opnames gemaakt tijdens de uitvoeringen van de zangcomposities. Alle deelnemers aan “Zin in Zingen 2019” kunnen hieraan live deelnemen. Afhankelijk van het aantal aanwezige koorzangers en -zangeressen is dit event voor beperkt publiek toegankelijk.

Daarnaast is het mogelijk tot ongeveer halverwege oktober online bij te dragen aan het eindresultaat. Om dit eenvoudig mogelijk te maken voor iedereen wordt een video met beeld van de dirigent en geluid van het betreffende zangstuk vooraf toegestuurd. Via de camera op bijvoorbeeld smartphone, tablet op laptop kan dan vanaf elke locatie (zelfs vanuit het buitenland) en op elk gewenst tijdstip voor de camera ingezongen worden. Als het resultaat je bevalt, kan het ingestuurd worden naar een nader bekend te maken e-mailadres. Deze zelf gemaakte beelden worden vervolgens door een professionele video-bewerker toegevoegd aan de beelden die gemaakt worden op 29 september. Zo ontstaat een heel groot “virtueel koor”, het eerste in Nederland.

Uiteraard krijgen alle deelnemers de gemaakte video’s als eindresultaat via email toegestuurd. Zo kun je genieten van al het werk dat je gedurende het zangproject erin stopt. Je zult trots zijn op wat je samen met de anderen hebt bereikt!

Hieronder een mooi voorbeeld van wat wij samen gaan bereiken in oktober 2019

Waar en wanneer zijn de live-repetities?

De live-repetities in september a.s. vinden op de maandagavond plaats in Haarlem, op de dinsdagavond in Lelystad en op de woensdagavond in Nijkerk. Alle repetitiedata + locatie-adressen zijn te vinden op hetvoicecompanykoor.nl/agenda/

Hoe volg je eenvoudig de online repetities?

Om de online repetities te volgen, is geen technische kennis nodig. Iedereen, ongeacht leeftijd, kan aansluiten.

De online repetities worden op 2 manieren aangeboden:

- Mensen die op Facebook zitten, kunnen de repetities (zelfs live) volgen via een besloten Facebookgroep

- Mensen die niet op Facebook zitten, krijgen een alternatief aangeboden

In de praktijk kan dus iedereen op eenvoudige wijze zonder moeilijk gedoe deelnemen aan de online repetities; in het verleden heeft dit systeem zich keer op keer bewezen.

Moet je vooraf een stemtest doen?

Nee, het is de bedoeling dat echt IEDEREEN die van zingen houdt aan dit project kan meedoen. Daarom hoeft geen stemtest te worden afgelegd en wordt ook niemand ergens lid van.

Toch benieuwd of je sopraan, alt, tenor of bas bent? Doe dan de gratis online stemtest hetvoicecompanykoor.nl/gratis-stemtest/. (Let op: Vrouwen kunnen ook tenor of bas zijn en zijn als zodanig eveneens van harte welkom bij dit project)

De muzikale leiding van dit zangproject is in handen van koordirigent Robert Bakker

Met zijn ervaring van bijna 40 jaar, zijn enthousiasme en tomeloze energie is hij de uitgelezen persoon om de composities tot een prachtig klankresultaat te brengen. Op een positieve manier helpt hij je de partijen te leren en deze correct te zingen samen met de andere stemgroepen. Hij ondersteunt je, spreekt moed in als het moet en zal je altijd op een opbouwende manier benaderen. Zo houd je plezier in het zingen en haal je het maximale uit dit project.

Hoe kun je nu al beginnen?

Na het invullen van naam enkele gegevens wordt gevraagd om een bijdrage van dertig euro; hiermee worden alle onkosten voor dit zangproject gedekt, krijg je toegang tot het startpakket, alle online repetities in september, alle fysieke repetities in september op 3 locaties, het live-slotevent op 29 september in Haarlem + de mogelijkheid om in oktober thuis via de camera bij te dragen aan het video-eindresultaat.